facebook - 2012

  • Spencer Evans, right, and Britta Victor at the 2012 EDF Climate Corps training.
Year: 
2012
Metro Area: 
Bay Area
Project Type: 
Lighting | Energy Management / Strategy / Tools
Facility Type: 
Office Building | Other

Spencer Evans worked from Facebook’s newly renovated headquarters in Menlo Park, Calif., to identify energy efficiency opportunities in lighting. This was Facebook’s second year working with EDF Climate Corps, but the first since being fully established at the new campus.

With the help of Facebook’s Facilities and Real Estate team, Evans identified interior and exterior lighting projects. He also worked closely with vendors to discover technologies, rebates and financing options that cut down the net investment and improved the savings of these projects.

Ultimately, Evans' portfolio of lighting efficiency recommendations could save Facebook $875,000 in operating costs and over 3,100 metric tons of carbon dioxide emissions over the project lifetimes.

Spencer Evans recommended that Facebook upgrade interior and exterior lighting at its newly renovated headquarters in Menlo Park, Calif., which could save approximately $875,000 and over 3,100 metric tons of carbon dioxide emissions over the project lifetimes.